Het vinden van talent

Een belangrijk onderdeel bij de locatiekeuze voor de vestiging van uw bedrijf is de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel. Er zijn verschillende hogescholen en universiteiten gevestigd in de regio waar jong talent wordt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Onderwijs

De HZ University of Applied Sciences biedt een breed scala aan opleidingen en staat al jaren in de top 3 van middelgrote hogescholen in Nederland. Het University College Roosevelt (UCR; het internationale College van de Universiteit Utrecht in Middelburg) biedt studenten een Liberal Arts-programma in een kleinschalige omgeving. UCR wordt jaar na jaar uitgeroepen tot de beste colleges van Nederland. 

Op steenworp afstand van Zeeland bevinden zich tevens de Universiteit van Antwerpen en de Universiteit van Gent.

Personeel

Daarnaast hebben wij als Invest in Zeeland directe connecties met verschillende uitzendbureau’s, recruiters en andere HR-consultants waarmee we u graag in contact brengen.

Internationale werknemers

Werknemers die tijdelijk in een ander land werken met een andere cultuur dan waar zij in opgegroeid zijn, noemen we expats. Het verblijf in het buitenland kan permanent zijn, maar is over het algemeen tijdelijk. Expats worden vaak door hun werk naar het buitenland gezonden. Veel voorkomende vragen door expats zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik mijn partner naar Nederland meebrengen?
  • Hoe krijg ik een BSN nummer?
  • Wat moet ik doen met mijn rijbewijs?
  • Wat is de 30% regeling?

Expat Center Zeeland

Het Expat Center Zeeland ondersteunt internationale bedrijven en hun werknemers bij het regelen van overheids-gerelateerde procedures en met formaliteiten en informatie over Nederland. Het is een ‘one-stop-shop’ voor internationale werknemers die wonen en werken in Zeeland. Invest in Zeeland kan u hier eenvoudig introduceren.